Handhaving wet DBA alleen voor bewuste overtredingen

Vooralsnog worden alleen bewuste overtreders van de wet DBA aangepakt. Zzp’ers en werkgevers die de wet onbewust overtreden hebben niets te vrezen, zo meldt de Belastingdienst aan het FD. Minister Wiebes van FinanciĆ«n reageerde persoonlijk op de berichtgeving van het FD dat de Belastingdienst strenger wil gaan optreden tegen overtreders. Volgens hem is dit niet het geval en worden sancties vooralsnog beperkt tot de eerder genoemde ‘bewuste overtreders’.

De officiĆ«le handhaving is momenteel uitgesteld tot juli 2018. Dit omdat de wet DBA voor nogal wat onduidelijkheid heeft gezorgd voor werkgevers, waardoor deze huiverig waren om zzp’ers in dienst te nemen. De staatssecretaris benadrukt herhaaldelijk dat er momenteel slechts enkele opdrachtgevers zijn die worden onderzocht. Voor deze bedrijven dreigen wel meerdere sancties, zoals boetes en eventuele naheffingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *