Gemiddelde WW-premie omlaag

Er worden steeds minder WW-uitkeringen aangevraagd in Nederland. Daarom verlaagt het UWV de WW-premie voor werkgevers alweer voor het vierde jaar op rij (lees hier meer over de wat deze premie inhoudt). Goed nieuws voor werkgevers dus. De zogenaamde sectorpremie is vastgesteld op 1,28% voor 2018, terwijl deze over 2017 1,36% bedroeg. Deze percentages zijn het gemiddelde van alle sectoren. De uitkeringsinstantie stelt de premies per sector op.

Zo daalt de premie in 45 sectoren, tegenover een stijging in 14 sectoren. Van alle sectoren daalt de premie in de schildersbranche het hardst. In de bankensector is sprake van de hoogste premiestijging. Deze stijging is logisch te verklaren: door de steeds verder vorderende automatisering in de bankensector wordt de werkgelegenheid minder, waardoor de WW-lasten stijgen. Enkele sectoren kiezen er zelfs bewust voor om hun premies te laten verhogen, om zo een buffer op te kunnen bouwen voor tegenvallende jaren in de toekomst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *